Onsdagsgruppen

17 feb 2018 premiär på Ungefär lika med av Jonas Hassen Khemiri

Foto: Anders Blomberg

Jonas Hassen Khemiri är en internationellt erkänd författare och dramatiker med böcker som Ett öga rött och pjäser som Jag ringer mina bröder. Och i vår aktuell med filmen Amatörer.
För några år sedan satte Dramaten upp Ungefär lika med. Den 17 februari har amatörteatergruppen Folkteatern Järnet premiär på den i Karlstad!  Sex föreställningar är inplanerade i Järnets teaterlokal på Gjuteriet.
Ungefär lika med handlar om pengars makt över våra liv. Rollfigurerna har olika drömmar: få ett arbete, en akademisk karriär, ett ekologiskt jordbruk, en 100-lapp… Allt i en pjäs skriven med en blandning av fantasi, humor och samhällskritik

– Många människor investerar mycket av sina själv- och världsbilder i tron på att världen är lika med. Att vi är lika mycket värda, har lika stora chanser och samma förutsättningar. Att debet i slutänden blir kredit, säger författaren i en DN-intervju.

Järnet spelar sex föreställningar:
Lördag 17 februari 19.00
Söndag 18 februari 16.00
Måndag 19 februari 19.00
Torsdag 22 februari 19.00
Lördag 24 februari 16.00
Söndag 25 februari 16.00

Entré: 100 kr. Förköp Gjuteriets café 054-100 700
Speltid: c:a 2 tim 30 min inkl. paus

Regi: Ilga Jaunzems. Medverkande på scen: Andreas de Frumerie, P-O Hallerbäck, Sofia Hallerbäck, Malin Millom, Maud Sandberg, Hervor Svenonius, Lennart Wettmark

 

2016:

Jag skulle ha ropat för länge sen heter den pjäs som onsdagsgruppen valt att satsa på med premiär i november. Ursprungligen skriven och uppförd av Teater Terrier 2003, men lika aktuell idag…

 

Onsdagsgruppen spelade senast Sofi Oksanens Utrensning.

Onsdagsgruppen spelade Utrensning hösten 2014. Stående fr v Per-Olov Hedlund, Emil Mörk, Karin Berglund, Maud Sandberg, Lennart Wettmark, Hans Hellström sittande: Andreas de Frumerie, Malin Millom, Ilga Jaunzems
Onsdagsgruppen spelade Utrensning hösten 2014.
Stående fr v Per-Olov Hedlund, Emil Mörk, Karin Berglund, Maud Sandberg, Lennart Wettmark, Hans Hellström
sittande: Andreas de Frumerie, Malin Millom, Ilga Jaunzems

—————————————————————————————

2013
Deadline: Ny chans att se den i oktober!.

Vi har nu spelat våra sex föreställningar av Deadline. Vi är nöjda, författaren själv (på besök) var nöjd och publiken var nöjd. Men ett åttiotal personer på sex föreställningar är dåligt. Särskilt som flera sade att detta var vår bästa uppsättning. Det är säkert inte bra att spela helger på vårsidan och tidningarna skrev inget. Vi räknar dock med att ta upp pjäsen i höst i något sammanhang.

I samband med teaterfestivalen 25-27 oktober spelar vi tre föreställningar av Deadline: ons 23 okt kl 19.30 (entré 100 kr); fre 25 och lör 26 okt kl 20 (festivalbiljetten gäller)

Läs mer om Deadline: Ny chans att se den i oktober!.Lägg till ny kommentar

ONSDAGSGRUPPEN SPELAR DEADLINE I APRIL/MAJ

En krigsförbrytare och far skall avrättas. Han tillhör den förlorande sidan i inbördeskriget. När hans son vill veta vad fadern gjort avtäcks en grym familjehemlighet.

Annonser
%d bloggare gillar detta: