Järnet spelar Hassen Khemiris pjäs Ungefär lika med. Premiär 17 februari

affisch A4 gul

Khemiripjäs om människor på kollisionskurs med marknaden

Folkteatern Järnet i Karlstad har 17 februari premiär på sin uppsättning av Jonas Hassen Khemiris pjäs om pengars makt över våra liv. ” ≈ [ungefär lika med]” i regi av Ilga Jaunzems.
– Vi har valt den här pjäsen för att den är både intelligent och rolig, tycker Ilga Jaunzems.

Hur mycket tjänar du? Vem tjänar du? I Jonas Hassen Khemiris pjäs möter vi ett myller av människor som är på kollisionskurs med marknaden.

Martina drömmer om att odla sig fri från det ekonomiska systemet, Mani vill krossa det. Andrej söker jobb, Freja söker hämnd. De investerar pengar i porto och pinjenötter, fejkbubblor och parfymer, barnvagnar och utopier. Alla tycks invaderade av siffror. Hur påverkas vi, våra blickar, våra ord, våra kroppar av det ekonomiska system som omger oss?

– Många människor investerar mycket av sina själv- och världsbilder i tron på att världen är lika med. Att vi är lika mycket värda, har lika stora chanser och samma förutsättningar. Att debet i slutänden blir kredit. Den här pjäsen försöker böja till det där lika-med-tecknet och visa hur mycket som är ungefär lika med, säger författaren i en intervju i DN inför premiären på Dramaten 2014.

Järnet spelar sex föreställningar:
Lördag 17 februari 19.00
Söndag 18 februari 16.00
Måndag 19 februari 19.00
Torsdag 22 februari 19.00
Lördag 24 februari 16.00
Söndag 25 februari 16.00

Entré: 100 kr. Förköp Gjuteriets café 054-100 700
Speltid: c:a 2 tim 30 min inkl. paus

Regi: Ilga Jaunzems. Medverkande på scen: Andreas de Frumerie, P-O Hallerbäck, Sofia Hallerbäck, Malin Millom, Maud Sandberg, Hervor Svenonius, Lennart Wettmark

Annonser